La Coral «Els Ametllers» a Santpedor

 

El dissabte 17 de març de 2007, a les 4 hores de la tarda, la coral balsarenyenca «Els Ametllers» va anar a Santpedor, a la 3a Trobada de Corals de casals de gent gran. La coral havia estat convidada a participar en el certamen bagenc, organitzat per la Llar d’avis de Ca n’Arola, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santpedor.

L’acte, que va començar a les 5 de la tarda, el presentà Ferran Pérez Arroez, president del Casal de la gent gran de Ca n’Arola, que va subratllar la força cultural que representen aquests actes. La primera actuació va córrer a càrrec de la coral balsarenyenca. Mn. Joan Bajona va dirigir tres peces: «T’he mirat», «Quan jo n’era petitet» i «El rossinyol». La següent coral, de Cardona, va interpretar «Cançó d’amor i de guerra», «Vent vespores» i «Evocació als Pirineus», amb la direcció d’Anna Camps. Sota la direcció d’Anna Maria Riera va actuar la coral de Navarcles, qui va interpretar «Maite», «Estima si vols ser feliç» i «Al·leluia», per arribar al final de la primera part.

La segona part va començar amb la coral L’Esplai de Súria, amb direcció de Montserrat Fàbregas, interpretant «Ouso Galo Comadre» (cançó gallega), «El arroyo que murmura» i «Els degotalls». I arribà l’hora dels cantants amfitrions de Santpedor, que sota la direcció de Raquel Tàpies interpretaren «El petit estel», «Cada dia surt el sol» i «Guantanamera». Finalment a la cantada de germanor, amb totes les corals, arribà el comiat. Les cinc corals van cantar «L’hereu Riera», «La viudeta» i «L’hora dels adéus «; ho va dirigir Anna Maria Riera. Un suculent berenar posà punt i final a la jornada.

Josep Gudayol i Puig