Coincidències coincidents

 

Darrerament he llegit diferents articles que coincideixen amb una meva observació, ja fa anys, feta en unes xerrades sobre el tema de les drogues. Fa uns dies, el conseller de Governació de la Generalitat, Joan Saura, feia públiques unes declaracions sobre la possibilitat que el món de les drogues fos alliberat, cosa que veia com a una sortida positiva.

La meva opinió és del tot coincident amb la del conseller Saura. Avui ho he recordat. En dues reunions que hi va haver, una a la Biblioteca Pere Casaldàliga i l’altra en una sala de l’Ajuntament, per debatre el tema de les drogues, vaig suggerir que fossin alliberades. Era, i és, la meva opinió per tal d’acabar amb una de les addiccions que més poden malmetre la salut, principalment de les joves generacions.

«Si les drogues es poguessin comprar lliurement al preu de venda a les farmàcies, s’aconseguirien tres coses importants: no caldria que hi hagués desaprensius que rondessin les escoles per introduir les drogues als adolescents. S’evitarien les addiccions. Els que necessitessin droga no els caldria anar a atracar per adquirir-les, amb això augmentaria la tranquil·litat ciutadana. S’acabaria el negoci dels magnats de les drogues i les seves actituds violentes, per tant baixaria la criminalitat. L’abolició de la llei seca va ser un gran bé social» (diari Avui, Salvi Fargas i Sabatés, Anglesola).

Josep Gudayol i Puig