Marc Vilardell a la direcció de Ràdio Balsareny

 

Amb l’emissora municipal Ràdio Balsareny ja en antena, una nova etapa ha començat. Marc Vilardell i Casado és qui n’ha assumit la direcció.

En Marc va néixer a Manresa el 23 d’agost de 1979, i té la llicenciatura de Filologia Clàssica cursada a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment segueix els estudis de preparació d’accés a un segon cicle de periodisme, i treballa a un supermercat de Sallent. Li agrada llegir i darrerament ha llegit «Montenegro sí, Catalunya també» d’Héctor López Bofill i Uriel Bertran Arrué. Com a esport preferit practica la bicicleta de muntanya.

- Expliqueu-nos com va anar tot això de la vostra afecció per la comunicació radiofònica?

- El meu pare va ser qui va despertar en mi l’afecció per la música i la radiofusió. A ell sempre li havia agradat la ràdio, però no va tenir mai les facilitats que sortosament tenim actualment avui per accedir-hi. Un bon dia, ja fa molts anys (jo en tenia 12 acabats de fer) em va portar a Ràdio Centre (emissora municipal de Sant Salvador de Guardiola), i des de llavors he estat a l’emissora esmentada, a Ràdio Santpedor i fins ara a Ràdio Sallent.

- Heu assumit la direcció de la que avui ja és una realitat, l’emissora municipal Ràdio Balsareny. Com va esdevenir el fet de ser-ne el responsable?

- Hi havia molta gent interessada a portar endavant el projecte, però pocs tenien el temps necessari per dedicar-s’hi. Així que jo m’hi vaig oferir, posant com a únic aval la meva experiència al món de les emissores municipals.

- Digueu-nos, amb quin nombre de col·laboradors compteu?

- Entre els qui volem fer un programa i aquells que s’han disposat a col·laborar en altres aspectes, serem unes 25 persones les que farem possible Ràdio Balsareny.

- Fa uns anys, en una primera experiència, l’emissora fou batejada com a Ràdio No-Sé. En aquest nou intent s’anomena igual i té el mateix logotip?

- No, tot canviarà des de l’última època de la ràdio. Des de la forma de dirigir-la fins al nom, incloent-hi el logotip. Ara es diu Ràdio Balsareny i tenim un logotip molt descriptiu. El podreu veure en unes enganxines que hem fet i a les samarretes de roba que tenim a la venda per 10 euros la peça.

- Com podem sintonitzar els balsarenyencs l’emissora?

- Només heu de posar el 107.1 de la FM i moltes ganes d’escoltar bona música i bona gent.

- Ens podríeu dir algun tipus de programació?

- Els continguts seran bàsicament musicals, entre ells un programa especial presentat i elaborat per en Josep Vilardell, el meu pare. També es podran escoltar programes informatius i culturals, com poden ser els de la Chavela o en Josep Gudayol.

- Ja per acabar, en quin horari es podrà sintonitzar l’emissora?

- Emetrem en directe bàsicament tots els caps de setmana, des de divendres al vespre fins diumenge al vespre també. Dimarts i dijous als matins hi ha la Chavela. La resta d’hores tenim la intenció d’omplir-les amb programació automàtica a través dels sistemes informàtics.

- Gràcies, Marc, i fins a la propera ocasió.


Josep Gudayol i Puig